School@work unlimited wil jongeren vanaf 15 jaar tot het einde van hun schoolcarrière op de best mogelijke manier en op basis van beste Vlaamse en transnationale praktijken op een ludieke, participatieve en eigentijdse manier informeren over de eigen arbeidsmarkt en deze over de grenzen. Onderwerpen die hierbij onder meer aan bod komen zijn grensarbeid, loopbaandenken, cross-domeincompetenties, migratie en integratie e.d.m. Hierbij zal gebruik gemaakt worden van bestaande of nieuw te ontwikkelen tools en methodologieën op basis van beste praktijken uit binnen- en/of buitenland. Daarbij zal gebruik gemaakt worden van wederzijdse ervaringsuitwisseling en mutual learning tussen de nationale en transnationale partners
Vaak denk je niet verder dan een baan in jouw directe omgeving. Je groeit op in jouw gemeente of stad, gaat er naar school en liefst vind je er nadien ook een toffe job. Daar is niets mis mee, maar soms is het ook fijn om te kijken wat een job in een andere regio of zelfs een ander land jou kan bieden. Ontdek via deze module de kansen en mogelijkheden die een baan over de grenzen jou kan bieden! Ga je de uitdaging aan?
Bij grenzen denken we spontaan aan landsgrenzen. Zo liggen voor een baan in het buitenland Nederland en Frankrijk het meest voor de hand. Maar wist je dat ook de zee een hoop werkgelegenheid biedt? Je denkt er waarschijnlijk niet spontaan aan, maar het is een groot gebied waar veel mensen werken, op schepen, maar ook op boorplatforms. Op een booreiland werken, je houdt ervan of niet. En of het iets voor jou is, daar kom je heel snel achter eens je ergens bent gestationeerd. Bij de meeste mensen die er werken, was het liefde op het eerste gezicht. Het is ook goed betaald. Maar het zijn wel de vervelende kanten van het beroep die ervoor zorgen dat je hier zo goed verdient. Ondanks de vele ongemakken is een baan op zee iets om van te watertanden. Als je niet bang bent om je handen vuil te maken en je houdt van flexibiliteit, avontuur en hechte vriendschappen, dan is dit misschien wel iets voor jou!
Met dit draaiboek willen we organisaties en scholen prikkelen om jongeren op internationaal niveau bij elkaar te brengen en met hen aan de slag te gaan.
Wat startte als een kleinschalig product evolueerde gaandeweg tot een verrijkend zinvol parcours. Jongeren gaan zelf aan de slag, hebben zelf veel ideeën en zijn nieuwsgierig naar nieuwe invalshoeken.
We kunnen zoveel van elkaar leren en dit is des te meer het geval als dit op internationaal niveau kan gebeuren.