House of Skills

Samen Leven vzw is partner in het ESF-project House of Skills. Samen met de promotor, Stad Gent, en de andere partners willen we een innovatieve dienstverlening ontwikkelen voor de snel evoluerende arbeidsmarkt. De grootste uitdaging ligt in het upskillen en reskillen van miljoenen werkenden want de snelle digitalisering van een werkvloer zal impact op zowat elke job, op elk niveau.

Met House of Skills willen we de duurzame inzetbaarheid van de gehele (en vnl. midden- en laagopgeleide) beroepsactieve bevolking op de toekomstige arbeidsmarkt verhogen. We willen de deelnemers stimuleren tot een gedragswijziging (zelfsturing) en regie laten nemen over de eigen loopbaan. En zo een mogelijk negatief (uitstroom) verhaal ombuigen naar een positief verhaal waarbij werknemers zelf hun loopbaan in handen nemen.

Binnen dit pilootproject zal een integrale dienstverlening worden ontwikkeld met volgende fases: een voortraject, motivatiegesprek, skillspaspoort, opleiding/stage. Al deze fases zullen doorheen het twee jaar durende traject ontwikkeld en uitgebreid getest worden.

Bekijk onderstaande filmpje voor een korte introductie over House Of Skills en kom te weten wat wij voor jou kunnen doen.